Doživite
Maribor

Drugo največje slovensko mesto je dom najstarejše trte na svetu, ki ji družbo delajo odlična vinska in kulinarična doživetja. Maribor se ponaša z bogatim kulturnim dogajanjem in nazivom Evropska prestolnica kulture 2012. Ne razočara niti pestro nočno življenje in številne priložnostmi za rekreacijo in aktivni oddih.

Aktivnosti

Villa Winter je le pet minut hoje od mestnega središča, kjer lahko obiščete Slovensko narodno gledališče Maribor, različne muzeje in mestni grad. V neposredni bližini vile je tudi Mestni park, eden najlepših v Sloveniji. Maribor je obkrožen s hribi in griči, od koder je spektakularen razgled na mesto. Samo 10 ali 15 minut boste potrebovali do Piramide, kjer so tudi ruševine nekdanjega gradu, za resnejši pohod pa se lahko odpravite na drugi konec mesta, na Pohorje, ki je v zimskem času smučarsko središče.

Če želite doživeti mariborsko nočno življenje, je na Lentu na obrežju reke Drave niz restavracij, barov in klubov, prav tako pa največja mariborska znamenitost - Stara trta, ki je z svojimi več 400 leti vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov. Ta predel mesta konec junija gosti mednarodni Festival Lent, ki je eden večjih kulturnih dogodkov v državi in širše. Nočno življenje je pestro tudi na Poštni ulici blizu Glavnega trga, ki je z Lenta oddaljen manj kot pet minut hoda.

Železniška in avtobusna postaja sta od Ville Winter 0,8 kilometra stran. Tradicionalna štajerska vina lahko med drugim pokusite na vinski cesti Vodole-Malečnik, do katere je le pet kilometrov, ali pa obiščete znamenito srce med vinogradi na Špičniku v Občini Kungota, do katerega se morate zapeljati okoli 20 kilometrov.

Sodelujemo

TOP